Fritidstilbud

Når skoledagen er slut og lektierne klaret, har eleverne stadig rigelig tid til at deltage i fritidsaktiviteter. Det ekstraskolære program og mellemweekendprogrammet tilbyder en række organiserede muligheder for at udfolde sig og tilbydes til både dag- og kostelever. Der er også rig mulighed for selv at sætte noget i gang, ligesom de nære omgivelser og Næstved by rummer utallige tilbud.

 

Fire gange om året udkommer et fritidsprogram, som giver eleverne mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter. Nogle af aktiviteterne løber hele året, men med kvartalsvis tilmelding, mens andre er sæsonbestemte. Derudover har eleverne mulighed for at benytte nogle af skolens daglige aktivitetstilbud, ligesom der jævnligt arrangeres caféaftener, turneringer og lignende.

 

Vi ser gerne, at alle elever deltager en fritidsaktivitet. For skolens kostelever er mindst én ugentlig aktivitet et krav. Et aktivt fritidsliv kan i mange tilfælde være plus for elever, der ønsker at søge videre uddannelse i udlandet. Derfor modtager elever fra afgangsklasser en samlet beskrivelse af deres ekstraskolære aktiviteter. Det er også muligt at blive aktivitetsleder og både planlægge og gennemføre aktiviteter for andre elever.

 

Se vores nyeste fritidsprogram HER 

 

Hvert år i januar afholder Herlufsholm et internationalt basketball stævne. Læs mere om turneringen HER

 

Eksempler på aktiviteter:

·        Atletik

·        Billedkunst

·        Crossfit

·        Debatklub

·        Drama

·        Duke of Edinburgh

·        Eksamenstræning

·        Formning

·        Fægtning

·        Guitar

·        Hockey

·        Jagttegn

·        Klaver

·        Kor

·        Løbehold

·        Model United Nations

·        MusicLab

·        Sammenspil

·        Skak

·        Solosang

·        Spinning

·        Ultimate Frisbee

·        Yoga

 

Og så har vi vores eget motionscenter, som hedder Stallen.

 

Badminton

I Trollehallen er der mulighed for at opsætte seks badmintonsbaner. Badminton tilbydes alle elever i vintersæsonen. De sidste par år har aktiviteten været særlig populær, så det har i perioder desværre været nødvendigt at afvise en del elever til denne aktivitet. Skolemesterskaberne i badminton afvikles i en mellemweekend i anden halvdel af skoleåret.

 

Basketball

Alle elever har mulighed for at gå til basketball. Den primære sæson ligger i perioden fra efterårsferien til påskeferien. De to store højdepunkter på sæsonen er Trolledag, hvor skolemesterskaberne i basketball afvikles, og den sidste weekend i januar, hvor skolen afholder en international basketballturnering for både piger og drenge. Udover disse to turneringer får eleverne også mulighed for at deltage i grundskolernes og gymnasiernes basketballturneringer.

 

Fodbold

Fodbold spilles hele året. Udendørs kan eleverne spille på 7-mandsbanen, der ligger tættest på Røde Lade, eller på Skovbanen. Opvisningsbanen er forbeholdt turneringskampe. Småfodbold kan spilles på stort set alle grønne områder. Skoleholdene i fodbold deltager i forskellige turneringer. Grundskoleholdet er hvert år tilmeldt EB’s fodboldsturnering. Gymnasieholdene (drenge 1 +2 og pigeholdet) deltager i Kostskolernes Pokalturnering. Vi spiller også fodbold mod Sorø Akademi i Røper P. Turneringen. Sidst på året afvikles sovesalsmesterskabet i udendørs fodbold. Indendørs er højdepunktet juleturneringerne, som finder sted den sidste mellemweekend inden jul.

 

Rugby

Rugby er en forholdsvis ny sportsgren på Herlufsholm. Den tilbydes alle elever. Vi spiller 3-4 kampe på et år, hvor højdepunktet er kampen mod Sigtuna, vores svenske venskabsskole. Vi spiller skiftevis kampen hos os og hos Sigtuna i Sverige.

 

Tennis

Skolen råder over tre udendørs tennisbaner, som er belagt med kunststof. Eleverne kan i deres fritid frit benytte banerne, som ligger på Spladsen. Når de mørke aftener begynder, er der mulighed for at få lys på banerne. Tennis tilbydes til alle elever som en ekstraskolær aktivitet. Der er mulighed for træning i såvel udendørs som indendørs sæsonen.

 

Volley

Volleyball spilles i perioden fra efterårsferien og tilbydes alle elever fra 9. klasse til 3.g. Skolemesterskaberne afvikles i februar. Eleverne har mulighed for at deltage i turneringer for såvel grundskolen som gymnasiet. Klik på billedet
På Susåen er der mulighed for kano og kajak sejlads
HERLUFSHOLM SKOLE OG GODS - HERLUFSHOLM ALLÉ 170 - 4700 NÆSTVED - DENMARK - TEL +45 55 75 35 00 - FAX +45 55 75 35 14 - REKTORKONTOR@HERLUFSHOLM.DK
Hovedredaktør Christina Elvira Dahl e-mail: cda@herlufsholm.dk - CVR-nr. 85896318