Uddannelser.jpg

Overvejer I privatskole i Næstved?

På Herlufsholm er cirka 60 % af skolens elever dagelever fra lokalområdet. For rigtig mange familier i Næstved og omegn bliver privatskole en mulighed for at tilvælge et gode, de ikke kan få andre steder.

  

 

Hvad får man som elev på Herlufsholm?

  • Balanceret faglighed: Faglighed er en af Herlufsholms kerneværdier, og vi er rigtig gode til det. I 2019 placerede CEPOS os som nr. 20 ud af 1400 skoler. Uddannelse og dannelse sker dog ikke kun i det faglige rum, men i balance med kreativitet og bevægelse. Det får eleverne gennem tværfaglige forløb, kreative og musikalske fag, udelivsprogrammet og de mange fritidsaktiviteter.
  • Tryghed og trivsel: Faglig fordybelse og udvikling sker kun, når rammerne for undervisning gør eleverne trygge. Derfor bruger vi meget tid på at skabe en respektfuld, favnende klasserumskultur baseret på grundskolens elevprofil.
  • Små klasser og faste lærere: Vi prioriterer, at der er tid til at se og høre hver eneste elev, og at lærerne får mulighed for at lære dem rigtig godt at kende. Det mener vi, giver de bedste rammer for at møde eleverne, der hvor de er og hjælpe dem udvikle sig derfra. Klasseloftet i hele grundskolen er derfor på 22 elever.
  • Madordning: Hver dag serverer vores køkken to måltider for alle elever i løbet af skoletiden. Der udleveres en morgenbolle om formiddagen og serveres buffet til frokost med et stort udvalg af sunde retter. Det giver energi til resten af dagen og er et socialt samlingspunkt for eleverne.
  • Fritidsaktiviteter og udelivsprogram: Herlufsholm har et fritidsprogram for alle elever, der efter skoletid ønsker at udfolde sig gennem sport, kreative eller boglige aktiviteter. Dertil kommer grundskolens særlige udelivsprogram, der byder på årgangsinddelte udendørsoplevelser og –udfordringer.
  • Traditioner og stærkt sammenhold: Skoleåret er spækket med sociale arrangementer og oplevelser. Særligt stort for 6. klasserne er Efterårsballet, hvor de for første gang danser Les Lanciers for deres forældre. Det sociale sammenhold er både for elever og forældre. På lang sigt oplever vi, at eleverne skaber livslange venskaber og et netværk, der strækker sig ud over skolen efter huen kommer på i 3.g.

 

 

 

Fokus på dit barns potentiale

”På Herluf er det helt ok at være klog, nysgerrig, videbegærlig, dygtig - og ambitiøs omkring sin egen læring. Men der stilles også krav til, at man er et ordentligt menneske - en dybdedannlse, som man nok ikke prioriterer mange steder. Og det sætter jeg utrolig stor pris på, at han også får med sig videre i livet mod voksen.”
Tenna, mor til Sylvester i 9. klasse

Når eleverne starter i 6. klasse, placeres de i to klasselokaler, der ligger lidt for sig selv i forbindelse med skolens bibliotek. Det giver ro til, at eleverne kan finde sig til rette på skolen, lære hinanden at kende, og hvad det vil sige at være en herlovianer.

”Der hvor vi er blevet mest overraskede på en positiv måde er det sociale liv. Det gælder både i forhold til samarbejde i klassen og på årgangen i selve skoletiden, men også de mange fantastisk muligheder der er uden for den almindelige skoletid. Det er både sociale aktiviteter med udflugter, lejr, samvær mellem eleverne. Det er de mange gode arrangementer med fester og traditioner og det er det fantastiske udbud af sport og fritidsaktiviteter.”
Jeppe, far til August og Sara i 6. og 9. klasse

Der er i 6. klasse et stort fokus på at skabe tryghed og trivsel. Derfor har vi lavet elevprofilen, så alle ved, hvordan det forventes, at man er som elev og kammerat. Et godt, socialt sammenhold skabes både i klasseværelset og i de mange aktiviteter og oplevelser, der er i elevernes hverdag og weekender.

”Fælles for børnene er at de på Herlufsholm Skole har fundet stor interesse i - og glæde - ved at gå i skole og i at gøre sig umage. De stolte traditioner, de stærke værdier og den store faglighed har haft stor betydning, men engagementet fra lærere og skolens ledelse har udviklet børnenes respekt for individet, for samfundet og for verden omkring os på allerbedste vis”.
Lars Juhl, far til Victoria i 7. klasse

Skolens ene grundlægger, Herluf Trolle, sagde ”De gyldne kæder forpligter”. Vi forventer af vores elever, at de engagerer sig i deres egen udvikling, i fællesskabet på skolen, i samfundet og i udlandet. Derfor stifter de også tidligt bekendtskab med værdierne social ansvarlighed og globalt udsyn og med, hvordan alle kan gøre en forskel for mennesker, samfund og miljø.

”På Herlufsholm lærer man at tale med alle, og alle har noget at byde på. Jeg har aldrig haft så gode venner, som jeg har fået på Herlufsholm.”
Sarah, elev i 7. klasse

 

Læs mere

Har du spørgsmål?

Kontakt os gennem denne formular. Vi er altid parat til at hjælpe.

Oplev Herlufsholm

Herlufsholm Skole er et sted, der skal opleves. Du kan starte med vores virtuelle rundtur på skolen.

Hør mere om Herlufsholm

Herlufsholm Skole er et tilvalg. Det er valget om en skole, der ønsker at være en positiv, favnende og udviklende medspiller i dit barns liv. Vi stræber mod at danne og uddanne vores elever til at være handlekraftige, kritisk tænkende, empatiske verdensborgere, der tager medansvar og tør gå forrest. Vi vil udvikle og inspirere børn til at opnå deres potentiale og give dem en tro på, at de kan meget mere.

Ønsker du en uformel snak eller en samtale med henblik på optagelse, er du velkommen til at ringe eller skrive til Grundskoleleder Anne-Louise Boelsmand på 23 42 21 14 eller ALB@herlufsholm.dk.