Mygningen.JPG

Mygningen

Mygningen eller Museumsbygningen er opkaldt efter de biologiske og fysiske samlinger, der er at finde i bygningens stueetage. På 1. og 2. sal er bygningen indrettet med to elevgårde.

På 1. sal bor drenge, der går i STX og IB.

Drengene i 1.g får hovedsageligt tildelt dobbeltværelser, mens drengene i 2.g og 3.g alle har enkeltværelser. Værelserne er delvist møbleret med skab og arbejdsplads. De fleste af eleverne medbringer lidt ekstra for at sætte deres eget, hyggelige præg på værelserne.

Gårdens sovesalslærer er Mathias Hesselholt Munck. Mathias er 38 år og er født og opvokset i København. Han har ikke selv haft glæden af at være elev på Herlufsholm, men han har mange venner og tidligere arbejdskolleger, der har gået på skolen og det er egentlig pga. af deres insisteren over tid, at han selv kom i kontakt med Herlufsholm.

Mathias bor selv i lejligheden på Mygningen 1. sal. De sidste 10 år har Mathias bl.a. arbejdet som underviser, imellem at han har studeret Historie, Matematik og Samfundsfag. Han har også arbejdet med en hel del historiske og didaktiske projekter. Før det har Mathias gjort karriere som officer i hæren, der bragte ham rundt omkring i landet. I sin fritid nyder Mathias at dyrke roning, hvortil han siger "det er en ædel sport, som jeg gerne ser tilført til Herlufsholm".