Sovesal på Herlufsholm Kostskole

Skygningen Øst og Vest

Skygningen eller Skolebygningen er en gammel, smuk og fredet bygning. Den blev oprindeligt opført som ladebygning i 1743, men blev ombygget til undervisning i starten af 1800-tallet og har senere fået endnu en etage, hvor man i dag finder to sovesale, kaldet Øst og Vest.

Skolebygningen kaldes på herlovianersprog Skygningen og er en af skolens ældste bygninger. Stueetagen rummer klasselokaler for grundskolens 7. – 9. klasse, mens 1. sal og 2. sal er indrettet som elevgård for elever i 9. klasse, 10. klasse og gymnasiet/IB. Eleverne
på Skygningen fordeler sig på Skygningen Øst og Skygningen Vest, der hver råder over humre på 1. og 2. sal – de fleste elever bor på
dobbelthumre, medens alle elever i 2.g og 3.g bor på enkelthumre.

Sovesalslæreren for Skygningen Vest er Joakim Søgaard Normann. Joakim har selv gået på skolen, og er i dag underviser for elever i grundskolen. Joakim bor i sin lejlighed for enden af elevgangen med sin kone Stine og deres to børn.

Sovesalslæreren for Skygningen Øst er Sammy Sieck, som har været lærer på Herlufsholm siden 2010, men som selv var kostelev på skolen i seks år som ung. Sammy bor i sin lejlighed på 2. sal sammen med sine tvillingedøtre Hannah og Liva.