Syltet_ChrisTonnesen_3.jpg

Rie Schimmell '08

Siger man syltede grøntsager, så må man også sige Rie Schimmell. Rie Schimmell '08 har en kandidat i marketing fra University of St. Andrews i Skotland, men er nok bedre kendt som stifter af fødevarevirksomheden Syltet. Som ny iværksætter skal man turde springe ud på dybt vand for at forfølge sin drøm.
Ifølge hende, kan alt lade sig gøre, hvis bare man har ambitionerne og troen på, at man kan. Noget som stammer helt tilbage fra hendes tid på Herlufsholm Skole.

Det hele startede på Herlufsholm Skole

Ord der går igen og igen, når man taler med tidligere elever fra Herlufsholm er fællesskab, traditioner, faste rammer og faglighed. Også for Rie er netop dette noget, som har betydet allermest for hende og som har været med til gøre hende til det menneske, hun er i dag. Hun var ambitiøs og ville gerne i gymnasiet et sted, hvor der var plads til alle og, hvor der bliver stillet krav og man anerkendes, når man gør en ekstra indsats. 

”Da jeg var færdig med grundskolen, var jeg meget fokuseret på at finde et gymnasium, hvor der var højt til loftet, og hvor man ikke var bange for at have høje ambitioner. Jeg havde brug for rammer, så jeg tænkte, Herlufsholm var det rigtige sted. Desuden havde jeg hørt, at der er et rigtig godt fællesskab og sammenhold på skolen – noget som jeg gerne ville være en del af.

Og rigtigt nok - det bedste fra min tid på skolen var netop det sammenhold og de traditioner, som jeg oplevede, også selvom jeg var dagelev og ikke boede på skolen.

Jeg fik nogle rigtig tætte venner og veninder - som stadig er nogle af mine bedste venner fordi det ikke kun er venner i de år, man går på skolen, men venner man har for resten af livet.

Jeg er overbevist om, at mine ambitioner og troen på, at alt kan lade sig gøre, kommer fra min tid på Herlufsholm. Jeg havde brug for at være et sted, hvor der var nogle, der var dygtigere end mig. Og dem var der heldigvis mange af på Herlufsholm. Det gav mig lyst til at blive bedre og udvikle mig både fagligt og personligt. Og det, at der blev stillet krav til mig, havde en enorm positiv påvirkning på mig.  Det var en inspiration for mig at møde skolekammerater fra alle mulige steder i landet og resten af verden. Det åbnede helt klart min verden og horisont."

Fra Malaysia til en verden fuld af mad

At Rie selv skulle eje en succesfuld virksomhed en dag, det lå allerede og lurede under overfladen, da Rie var barn. Men ambitionerne var ikke blevet mindre efter 3 års skolegang på Herlufsholm. Derfor var det i første omgang målet at rejse til udlandet og tage en uddannelse inden for markedsføring.

"Efter at jeg var blevet færdig med min kandidat i marketing fra University of St. Andrews i Skotland, var jeg på det tidspunkt mest optaget af at få et mega sejt job. Hvor i verden var lidt ligegyldigt, for mine kufferter var allerede pakket. Så da jeg fik et marketingjob i Kuala Lumpur, var det bare med at komme afsted. Efter kun 14 dage derude, blev jeg ramt af dengue feber. Jeg blev indlagt og var dødeligt syg. Så på hospitalet fik jeg en del tid til at tænke over livet generelt.

Der kan jeg huske, at mine tanker blev ved med at vende tilbage til, at jeg skulle arbejde med min passion. Egentlig vidste jeg jo godt, at min interesse for mad var større end hos mange andre. Men jeg troede, at hvis jeg arbejdede med min passion, så ville jeg miste min fritid. Alligevel besluttede jeg mig for, at når jeg var rask igen, så skulle jeg fremadrettet arbejde med fødevarer - Og sådan har det været lige siden."

Efter at Ries liv tog en drejning, er det er vigtigt for hende at opfordre andre med en iværksætter i maven til at gå efter deres drømme – og måske - skal starte med et skoleophold på Herlufsholm.

"At turde stole på sin mavefornemmelse er blevet så meget en mærkesag for mig, at jeg flere gange har holdt foredrag om det med, at finde sin passion og turde leve efter den. Jeg har nok altid gået med en iværksætter i maven. Bare uden at vide det. Da jeg var barn, havde jeg flere små forretningseventyr og har blandt andet solgt bolcher og smykker. Dengang tænkte jeg ikke over, at jeg skulle være iværksætter, men er meget glad for at jeg turde tage beslutningen om at springe ud på dybt vand og blive iværksætter.

Herlufsholm har i høj grad hjulpet mig med at finde mit potentiale. Jeg fik lyst til at udnytte mine evner. Jeg ved ikke, hvor langt jeg kan drive min virksomhed, men målet er at se, hvor langt det kan komme. Og det drive og de ambitioner jeg har, blev grundlagt på Herlufsholm. Jeg lærte og fik troen på, at alt er muligt, hvis du bare gør dig umage og arbejder hårdt nok. Derfor tror jeg også, at det er derfor, at jeg er blevet iværksætter i dag.”

 

"Jeg fandt mit potentiale, fordi jeg lærte, at alt er muligt, hvis du gør dig umage og arbejder hårdt nok. "

Tag potentialetesten

Hvem er du? Hvem vil du gerne være? Hvad interesserer du dig for?

Kontakt os

Oplev Herlufsholm

Herlufsholm Skole er et sted, der skal opleves. Du kan starte med vores virtuelle rundtur på skolen.

Åbent hus

Få en rundvisning og oplev skolen, mød vores elever og lærere og hør om vores forskellige uddannelser.

Har du spørgsmål?

Kontakt os gennem denne formular. Vi er altid parat til at hjælpe.