26_Statue.jpg

Besøg fra SOS Børnebyerne

28/8-2019

Siden 1996 har elever fra Herlufsholm støttet SOS Børnebyerne enten med overskud fra forskellige boder ved skolens arrangementer eller som indsamlere ved den store årlige landsindsamling. Pengene er blandt andet gået til udsatte børn i Kenya, som gennem SOS Børnebyen i Eldoret har fået mulighed for en god barndom med skolegang og trygge rammer. 

Tirsdag var koordinator fra SOS Børnebyen i Eldoret, ms. Jenifer Ogutu, sammen med to unge piger, som tidligere har været bosat i Børnebyen, taget den lange vej til Danmark for at besøge Herlufsholm og lære om vores danske demokrati og skolesystem. Delegationen tilbragte dagen i selskab med gymnasieklasserne 1.x og 2.b, som holdt oplæg om emnerne og udvekslede meninger og erfaringer med de Kenyanske kvinder. Eleverne havde forberedt en del spørgsmål til gæsterne, som viste en oprigtig interesse for de vilkår og muligheder, unge kvinder i Kenya har.

 

Salisa Nielsen fra 1.x havde desuden æren af at overrække ms. Jenifer Ogutu en donation på 31.000 kr.- til det fortsatte arbejde med udsatte børn i Kenya.

Besøget fra muliggjort af SOS Børnebyernes partner, Xellia Pharmaceuticals