Faglighed vægtes højt på Herlufsholm

En hverdag på Herlufsholm som dagelev

27/8-2018

Af Rektor Flemming Zachariasen

Dagelevernes indtog på den gamle kostskole

På Herlufsholm kan man starte som dagelev fra 6. klasse, tage folkeskolens afgangsprøver og hvis man ønsker det, fortsætte i gymnasiet eller på den internationale Pre-IB eller IB Diploma linje. Selvom man ofte hører skolen omtalt som Herlufsholm Kostskole, blev de første dagelever indskrevet på skolen i 1966, og siden er elevtallet kun steget.

I dag går der 391 dagelever på Herlufsholm Skole og Gods – se hvordan de fordeler sig her – hvilket udgør 65% af Herlufsholms samlede elevtal.

Et miks af personligheder

Da Herlufsholm åbnede døren for dageleverne tilbage i 60’erne, betød det også, at skolens samfund blev åbnet op for lokalbefolkningen, og det gjorde samarbejdet mellem Næstved by og Herlufsholm Skole stærkere. De lokale elever tilføjede ny energi til skolen, aflivede myter og lidt af mystikken omkring den gamle kostskole blev løftet. Herlufsholm blev Næstveds skole og med de mange grønne områder, herunder skov og å, der hører til skolen og som er åbne for offentlig brug, har borgerne i Næstved rig mulighed for at tage del i Herlufsholms hverdag.  

Et stærkt skoletilbud

Herlufsholm i dag er et supplement til det stærke skoletilbud, Næstved Kommune tilbyder. Der findes foruden Herlufsholm en række andre fri- og privatskoler i området, og samlet udbydes en vifte af forskellige tilbud, hvor man som familie kan vælge efter, hvad der passer af værdier og til pengepunge – for det er ingen hemmelighed, at Herlufsholm ikke er en billig skole at gå på. Heller ikke selvom man indskrives som dagelev.

Årligt koster en dagelevplads 51.900 kr., hvilket svarer til 4.325 kr. pr. måned med mulighed for at søge moderation (tilskud). Med i den pris er et frokostmåltid, de fleste undervisningsmaterialer og en lang række af skolens fritidsaktiviteter. Man skal regne med, at der derudover vil være omkostninger ved transport til og fra skole, studieture og ekskursioner og skolebeklædning. For en dagelev koster skolebeklædningen ca. 6.000-10.000 kr., men her er det også vigtigt at gøre opmærksom på, at selvom for eksempel skoleskjorte, blazer, og enkelte andre tøjdele skal købes i den lokale Mister, så kan resten af skoletøjet købes hvor som helst, så længe det lever op til retningslinjerne for type og farve.

De ambitiøse og fagligt stærke

En stor del af de dagelever, der starter på Herlufsholm gør det, fordi skolen har en stærk faglig profil. Der er fokus på den enkelte elevs faglige og personlige udvikling, og lave klassekvotienter er med til at skabe et rum, hvor eleverne bliver set og hørt, og hvor de trygt kan deltage i undervisningen.

Herlufsholm er stolt af at have så mange dygtige elever fra lokalområdet, og skolen gør også meget ud af at hædre de fagligt stærke i hverdagen for at gøre dem til positive rollemodeller for deres kammerater. Med et fokus på faglighed og et højt karaktergennemsnit er det ikke underligt, at flere og flere ambitiøse og fagligt stærke elever søger skolen – det er vi glade for.

Ønsker du at høre mere om Herlufsholm?

Vi holder åbent hus flere gange i løbet af skoleåret og næste gang er lørdag d. 6. oktober. Læs mere og tilmeld dig her på hjemmesiden.

Gå til siden om åbent hus.