DSCF2006 Copy

Herlufsholm opruster med ny trivselsleder og sovesalslærer

10/1-2023

På Herlufsholm er vi glade for at kunne byde velkommen til to nye ansigter på skolen: Clara Hawking som trivselsleder og René Vestergaard som matematik- og sovesalslærer. Ansættelserne sker som del af den omfattende handlingsplan for øget trivsel og skoleudvikling, som Herlufsholm iværksatte i efteråret 2022.   

To internationale profiler bliver fra januar en del af Herlufsholm, og de er begge drevet af at gøre en positiv forskel i hverdagen sammen med og tæt på eleverne, samt at bidrage til de historiske forandringer på skolen.

Clara Hawking flyttede fra Danmark som 18-årig og har siden da blandt andet undervist i filosofi på universiteter i USA. Hun har en bred erfaring med trivselsarbejdet på skoler, blandt andet som tidligere afdelingsleder på den internationale skole i Stockholm og senest på kostskolen Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket nord for Stockholm. Nu vender hun retur til Danmark for første gang og til rollen som ny trivselsleder, hvor hun får ansvaret for at videreføre Herlufsholms omfattende handlingsplan for øget trivsel og skoleudvikling samt for at fortsætte den udvikling, der skal bringe Herlufsholm helt til tops på tværs af alle parametre i de nationale trivselsmålinger.

René Vestergaard har en PhD i matematik og datalogi med specialisering i bevisteori fra Heriot-Watt University og har arbejdet som forsker i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Japan, hvor han har boet i 22 år. Han er siden vendt retur til Danmark, hvor han de seneste tre år har arbejdet på VUC Syd som underviser i matematik på gymnasieniveau. Han kommer derved til Herlufsholm med en baggrund og erfaring, som kan styrke eleverne både fagligt og personligt.

Rektor, Gitte Nørgaard:

”Jeg har set enormt meget frem til, at Clara og René skulle starte, for de har begge en tårnhøj faglighed og nogle gode, empatiske værdier. Jeg ved, at de brænder for at gøre en forskel og for at være en del af den positive udvikling, der er på skolen. Vi arbejder med trivsel på tværs af både årgange og elevgrupper samt blandt medarbejdere, og derfor opruster vi med ansættelserne. Clara vil spille en afgørende rolle som trivselsleder, og René vil bidrage til det elevnære arbejde. Hans baggrund inden for forskning og undervisning vil løfte det faglige niveau endnu mere og sætte nye standarder for, hvordan vi blandt andet arbejder med matematik her på Herlufsholm. Derudover passer begge deres internationale profiler godt til Herlufsholms udsyn og interesser.”

Nyansat trivselsleder, Clara Hawking:

”Jeg ser frem til at kunne byde ind med en erfaring og inspiration fra hele verden. Mine egne børn har selv været dagelever på en kostskole, så jeg kender både forældre-, underviser- og ledelsesperspektivet. En af mine første opgaver bliver at skabe endnu bedre rammer for dageleverne på skolen og styrke sammenholdet mellem kost- og dagelever. Herlufsholm har alle muligheder for gode, inkluderende og stærke fællesskaber, og jeg glæder mig til at arbejde med at styrke dem og bidrage til de historisk store forandringer, der sker på skolen.”

Nyansat matematik- og sovesalslærer, René Vestergaard:

“Min fornemmeste opgave bliver at hjælpe eleverne med at blive klar til at stå på egne ben i næste skridt i deres liv. Matematik har den helt særlige egenskab at skabe selvtillid, når man begynder at forstå det.

Min erfaring er, at et begreb som “confidence through competence” passer godt på især unge mennesker – når eleverne først begynder at få erfaringen og derfra selvtilliden kan de arbejde sig igennem selv store udfordringer. På den måde går et fag som matematik og personlig udvikling hånd-i-hånd, og dét glæder jeg mig til at forløse som fag- og sovesalslærer.”

DSCF2006 Copy