Udkig over Herlufsholms smukke, grønne områder fra Hvide Bro

Rundvisninger på Herlufsholm i sommerferien 2020

15/6-2020

Det er ikke alle skoleelever, der går på lang sommerferie og glemmer alt om skole og lektier. På Herlufsholm vil eleverne Mads Pallisgaard, Simon Grøndal Hansen, Thorvald Einarsson Hansen og Mette Foldager Donstrup bruge sommeren på at vise deres skole frem for turister og andre nysgerrige sjæle. Og de glæder sig til at få besøg.

 

Historiske bygninger i skønne omgivelser

Under rundvisningen vil man stifte bekendtskab med de gamle klosterbygninger, der på trods af mange til- og ombygninger stadig vidner om liv og aktivitet helt tilbage til den tidlige middelalder. I Klostergårdens særlige atmosfære fortæller Mads og Anna om Herlufsholms historie og udvikling helt fra grundlæggelsen af et Benediktinerkloster i 1135 til overdragelsen af godset fra Kong Frederik II til Admiral Herluf Trolle i 1560 og skolens oprettelse i 1565. Turen går dog også rundt til de mange nyere bygninger, der i dag danner rammen om landets største kostskole. Herlufsholm har forandret og udvidet sig meget i årenes løb, men har altid nydt godt af en dejlig beliggenhed tæt ved skov og å. Faktisk havde netop de skønne omgivelser så stor en effekt, at de lokale allerede i middelalderen brugte navnet ’Skovkloster’ om området.

En moderne skole med gamle traditioner

Eleverne fortæller også om det traditionsprægede liv som elev på Herlufsholm og om de fortællinger, der ofte knyttes til skolen. For selv om Herlufsholm i dag er en moderne skole med elever og lærere fra hele verden, er skolen med dens lange historie og mange traditioner stadig omgivet af en vis mystik. En rundvisning med skolens elever giver en enestående mulighed for at opleve Herlufsholm fra elevernes eget perspektiv og få et autentisk indtryk af, hvordan hverdagen på skolen er. Mads, Simon, Thorvald og Mette har meget at fortælle, uanset om man er interesseret i lokalhistorie, gamle traditioner eller livet som elev på Danmarks største kostskole.

Praktisk info

Det er efterhånden en tradition, at eleverne giver rundvisninger på Herlufsholm Skole i sommerferien. Rundvisningerne arrangeres i samarbejde med Næstved Turistforening.

Billetterne koster 50 kr., som betales på dagen direkte til rundviserne helst med Mobilepay, men ellers kontant. Det er ikke nødvendigt at booke plads på forhånd.

Rundvisningerne i 2020 er hver onsdag 13 og 16 i perioden fra 1. juli til 5. august og begynder ved indgangen til Herlufsholm Kirke.

 

Har du spørgsmål?

Kontakt os gennem denne formular. Vi er altid parat til at hjælpe.

Åbent hus

Oplev skolen, mød vores elever og lærere og hør om de ambitiøse uddannelser.

Oplev Herlufsholm

Herlufsholm Skole er et sted, der skal opleves. Kig forbi, oplev stemningen og tag en personlig samtale med en af vores uddannelsesledere.