Rundvisere 1.JPG

Elever viser rundt på Herlufsholm i sommerferien

26/6-2019

Sidste år benyttede flere end 500 sig af muligheden for at høre eleverne fortælle om Herlufsholms historie, som strækker sig tilbage til den tidlige middelalder. Det var således i 1135, at et Benediktinerkloster blev grundlagt i det skønne grønne ved Susåen. Her boede og virkede munkene i mange år, indtil størstedelen af kirken jord – herunder Skovklosteret ved Næstved – overgik til Kongen. Frederik II. havde imidlertid et bedre øje til jagtmarkerne ved Hillerødsholm (senere Frederiksborg Slot), som tilhørte Admiral Herluf Trolle. Et mageskifte blev arrangeret, og Skovklosteret blev omdøbt til Herlufsholm og oprettet som kostskole i 1565. Under rundvisningen fortælles der meget mere om skolens historie og løbende udvikling gennem de nu 554 år.

 

Eleverne viser selv rundt

Sidste års store interesse for rundvisningerne har nu fået Herlufsholm til at øge antallet af rundvisere til fire, der alle går eller har gået på skolen. Man får derfor elevernes egen fortælling om Herlufsholm Skole, når Mads Pallisgaard, Simon Grøndal Hansen, Thorvald Einarsson Hansen og Mette Foldager Donstrup bruger en del af sommerferien på at vise deres skole frem. Der fortælles altså både om historien og om livet som elev på Herlufsholm med alle traditionerne, særhederne og de fordomme, der følger med.

Har man interesse i lokalhistorie, smukke historiske bygninger eller livet som elev på landets største kostskole, så kan en rundvisning på Herlufsholm i sommerferien hurtigt vise sig at være besøget værd.

 

Praktisk info

Der er rundvisninger på Herlufsholm hver onsdag fra d. 3/7 til d. 21/8 både kl. 13 og kl. 16.

Rundvisningerne er arrangeret i samarbejde med Næstved Turistforening, og billetter kan købes på Turistkontoret, Banegårdspladsen 6 i Næstved eller hos rundviserne på dagen.

Alle rundvisninger begynder ved indgangen til Herlufsholm Kirke.