Fugleskydning

Herlufsholm er en ualmindelig skole

Første gang du besøger Herlufsholm, vil du opleve en hel særlig stemning. Den historiske ånd, de gamle bygninger og de smukke grønne områder skaber en unik ramme om uddannelse og kostskoleliv. Her bliver du favnet af et fællesskab, der gør din tid som elev spændende, sjov og til tider udfordrende, og som åbner døre for dig, når du engang ude i fremtiden skal videre herfra.

Herlufsholm er for dig, der ønsker en spændende skolegang i historiske rammer. Skolen blev grundlagt i 1565 og kan bryste sig af at være Danmarks ældste kostskole. Derfor har vi også rigtig mange traditioner, som du ikke vil opleve andre steder, blandt andet:

 • Festlige baller, skuespil og ceremonier, hvor skolens grundlæggere er i centrum
 • En skolebeklædning/skoleuniform, der ensretter, men også giver plads til personlighed
 • Herlovianersproget, som bruges flittigt i hverdagen

 Overvejer du at blive kostelev, kan du læse mere her.

 

Hvorfor vælge Herlufsholm?

 1. Erfaring

  På Herlufsholm har vi mere end 450 års erfaring med moderne, nordisk dannelse. Ønsket om at give talentfulde og engagerede unge mennesker mulighed for at dygtiggøre sig til deres eget og fællesskabets bedste grundlagde skolen tilbage i 1565. Det ønske gælder stadig den dag i dag. Vi værner om traditioner, der fremmer identitetsskabelse og fællesskab – et sammenhold for livet, bygget på humanisme, demokrati, innovation, kreativitet og tolerance.

 2. Vilje

  På Herlufsholm er vi inspireret af de bedste. Vi er en dansk privatskole drevet af konkurrence med de bedste uddannelsesinstitutioner verden over. Vi har fokus på nye tendenser inden for læring, pædagogik, akademisk tradition, faglighed og personlig udvikling – uanset hvor tendenserne findes. Vi er levende interesserede i hele tiden at blive bedre, at udvikle skolen, vores elever og os selv – menneskeligt såvel som fagligt.

 3. Omsorg

  På Herlufsholm er omsorg, tryghed og trivsel i højsædet. Vi er en skole med fokus på at se den enkelte elev, og hos os skal alle føle sig hjemme og godt tilpas. Vi støtter og udfordrer vores elever til både faglig og personlig udvikling gennem skolegang, ekstraskolære aktiviteter og en tolerant, hjælpende kultur.

 4. Udsyn

  På Herlufsholm dyrker vi det globale udsyn og den lokale forankring. Vi bidrager til vores lokalsamfund og samarbejder både på nationalt og internationalt plan med uddannelsesinstitutioner, virksomheder og organisationer. Vores uddannelsestilbud, udvekslingsophold, studieture, besøg, konferencedeltagelse, velgørenhedsarbejde m.m. skaber unikke muligheder for læring og personlig udvikling. Gennem fokus på uddannelse i miljø og ressourcebevidsthed udvikles viden og redskaber til at skabe ansvarlige indsatser i forhold til FN´s mål for bæredygtig udvikling på verdensplan.

Herluf Trolle & Birgitte Gøye

Herluf Trolle og Birgitte Gøye grundlagde Herlufsholm Skole i 1565 og skænkede Herlufsholm til Stiftelsen for at beskytte skolen og dens områder mod arvestrid. Vi er dybt taknemmelige i dag, og mange af skolens traditioner omhandler vores grundlæggere.