Fugleskydning

Herlufsholm er en ualmindelig skole

Første gang du besøger Herlufsholm, vil du opleve en hel særlig stemning. Den historiske ånd, de gamle bygninger og de smukke grønne områder skaber en unik ramme om uddannelse og kostskoleliv. Her bliver du favnet af et fællesskab, der gør din tid som elev spændende, sjov og til tider udfordrende, og som åbner døre for dig, når du engang ude i fremtiden skal videre herfra.

Herlufsholm er for dig, der ønsker en spændende skolegang i historiske rammer. Skolen blev grundlagt i 1565 og kan bryste sig af at være Danmarks ældste kostskole. Derfor har vi også rigtig mange traditioner, som du ikke vil opleve andre steder, blandt andet:

 • Festlige baller, skuespil og ceremonier, hvor skolens grundlæggere er i centrum
 • En skolebeklædning/skoleuniform, der ensretter, men også giver plads til personlighed
 • Herlovianersproget, som bruges flittigt i hverdagen

 Overvejer du at blive kostelev, kan du læse mere her.

3 gode grunde til at vælge Herlufsholm

 1. Du tager din fremtid alvorligt

  Herlufsholm er for den nysgerrige og ambitiøse, der prioriterer kvalitet i undervisningen og ønsker de rette faglige kundskaber til din videre uddannelse. Vores undervisere brænder for deres fag og dygtiggør sig hele tiden. Vi skaber nye studieretninger, inspirerer dig til refleksion og udfordrer dig på det niveau, du befinder dig på.

 2. Du ønsker en skole, der tilbyder mere end undervisning

  Herlufsholm er en beslutning om at engagere sig. Ikke kun i sin faglige dannelse, men også i et utal af aktiviteter, i velgørenhed, i sin personlige udvikling og i sin omverden. Vi plejer at sige, at ”der er ikke plads til ligegyldighed” – vi vil gerne hjælpe dig med at dyrke det, du brænder for.

 3. Du ser gensidig respekt som et vilkår for samvær

  Vi er forpligtet på hinanden. Derfor forventer vi på Herlufsholm at omgås hinanden med respekt, tillid og troværdighed. Du skal tage ansvar for dit eget liv og for den måde, hvorpå du påvirker andres. Vi vil gerne forberede dig på et liv som verdensborger. Derfor får du mulighed for at deltage i et utal af internationale aktiviteter, udveksling og kulturoplevelser.

Herluf Trolle & Birgitte Gøye

Herluf Trolle og Birgitte Gøye grundlagde Herlufsholm Skole i 1565 og skænkede Herlufsholm til Stiftelsen for at beskytte skolen og dens områder mod arvestrid. Vi er dybt taknemmelige i dag, og mange af skolens traditioner omhandler vores grundlæggere.