10. klasse.jpg

10. klasse på Herlufsholm

Drømmer du om et år, hvor du kan opleve verden, dyrke din faglighed og få en masse sjove og spændende oplevelser sammen med dine klassekammerater?

Herlufsholms 10. klasse tilbyder en oplevelse ud over det almindelige og giver dig mulighed for at bruge et år på netop det, der har din interesse.

Skru op for forventningerne

På Herlufsholm er skoleåret fyldt med spændende traditioner og sjove aktiviteter. 

Tag festtøjet på til et af vores mange baller. Grib buen og bliv fuglekonge, hvis du kan skyde træfuglen ned til den årlige fugleskydning. Støt en god sag ved det sponsorerede løb rundt om Susåen eller ved salg af julesager til den årlige julebazar. Optræd for dine kammerater med musik eller sang til hyggelige stjernemix-arrangementer. Rejs ud i verden og hjælp små samfund ved at renovere skoler, bygge broer, uddele briller eller tag på international konference eller til MUN forsamlinger.

Der er rigtig mange muligheder for at give en stærk, faglig uddannelse en unik indpakning fyldt med oplevelser.

Vil du vide mere? Klik ind og læs mere om traditioner, fritid, velgørenhed, konferencer og udlandsophold.

Et spændende tilbud

10. klasse er et tilvalg for dig, der ønsker noget ekstra inden du vælger en ungdomsuddannelse. Derfor har vi på Herlufsholm to tilbud, der fokuserer på to forskellige behov, men som begge tilbyder en stærk, faglig uddannelse med dygtige lærere i mindre klasser med fokus på læring, trivsel og udvikling. De to 10. klasser er samtidig tæt forbundet i det daglige med fælles aktiviteter og undervisning i udvalgte fag.

Du kan læse mere om 10. klasse på Herlufsholm i denne flyer
 

10. Go

Din faglige udvikling er i centrum, når vi i 10. Go. byder på faglig fordybelse i de fag, hvor du ikke føler dig så stærk. Der er fokus på, at du bliver gymnasieparat, skolestærk og fyldt med selvtillid. Du tilbydes en mentor, trænes i studieteknikker og studieplanlægning. Hertil kommer den årlige studietur udenlands og mulighed for brobygning i gymnasiet eller på Herlufsholms internationale uddannelser.

Læs mere her om 10. Go

Flyt ind hos vennerne

Et år på kostskole eller efterskole er en fantastisk mulighed for at få nære venskaber.

Det skaber et helt særligt fællesskab at bo sammen med sine klassekammerater og giver rig mulighed for at læse lektier, slappe af, gå til fritidsaktiviteter og gårdhygge sammen. Eleverne på Herlufsholm bor sammen på mindre elevgårde, hvor der på hver enkelt gård er en sovesalslærer tilknyttet, som har ansvar for elevernes dagligdag og trivsel.

Du vil få dit eget værelse, men på Herlufsholm sover gårdens elever på en fælles sovesal. Det giver en hyggelig stemning og styrker sammenholdet, når man falder i søvn og vågner op sammen. Der er også tradition for, at eleverne arrangerer hyggelige, sociale arrangementer på deres gård, tager i biografen eller ud og spise sammen.