10. klasse Global Education på Herlufsholm

10. klasse Global Education

Fremtiden tilhører de internationale.

Verden efterlyser kritiske, kreative tænkere. Iværksætterne. Dem, der tør tage lederskab og gøre ret. De ambitiøse, som gerne knokler for at nå deres mål. Tænkerne. De modige med et blik for muligheder.

Herlufsholm opretter i 2019 en 10. klasse for dig, der ønsker at åbne døren op til verden.

Udforsk din egen og andres kultur

På 10. Global Education udforsker vi verden og bliver i processen klogere på, hvad det vil sige at være dansk.

Eleverne vil gennem undervisning, studietur, udveksling og som vært opleve kulturmøder og gennem en faglig, undersøgende tilgang udvide deres interkulturelle forståelse. Samtidigt får de en unik måde at træne deres engelske sprogkundskaber, fordi de både undervises hovedsageligt på engelsk og sættes i kontakt med jævnaldrene, der ikke taler dansk.

Vi tager på en faglig studietur, sætter fokus på teambuilding når fællesnævneren er forskellighed og arbejder med klasserumskultur for at skabe et stærkt sammenhold blandt elever, der kommer fra alle verdenshjørner.

Vend hjem til Danmark

Global Education klassen er for alle, der ønsker et år med et internationalt fokus.

Særlig relevant er uddannelsen dog for de børn og unge, der er vokset op uden for Danmarks grænser med en eller to forældre med danske rødder. 10. Global Ed. lader nemlig de unge stifte bekendtskab med det danske skolesystem og lærer dem nænsomt om den danske undervisningsform og tradition for (med)ansvar for egen læring.

Danmark har et fantastisk, pædagogisk uddannelsesperspektiv, som skaber et tidligt fundament for kreativitet, kritisk tænkning og selvstændighed. Disse studiekompetencer vil komme eleverne til gode, når de for eksempel vælger gymnasiet eller den internationale IB Diploma og især, hvis de vælger at læse videre på universitetet.

Herlufsholm har stor erfaring med tosprogede elever og tilbyder et særligt, intensivt danskforløb, så de sproglige kompetencer hurtigt forbedres.

Springbræt til gymnasiet og IB

Et år på 10. Global Ed. forpligter ikke til at fortsætte på Herlufsholm. Klassen er dog den perfekte smagsprøve for de elever, der overvejer gymnasiet eller den internationale IB Diploma.

Her kan man få afprøvet sine sprogkompetencer i et fagligt og trygt rum og blive klar over om gymnasiet eller IB Diploma er et godt match. For de elever, der overvejer gymnasiet, men som måske ikke har forsøgt sig i den danske uddannelsessystem før, er 10. Global Ed. en måde at få testet danskfærdighederne og lære om den danske undervisningsform, som kræver selvdisciplin og ansvarlighed. For de elever, der overvejer en international uddannelse, kan de opleve, hvordan det er at blive undervisning på engelsk og få strammet sprogligt op, så de er klar til den krævende IB-uddannelse.

Global Education åbnes fra skoleåret 2019/2020

Vi glæder os rigtig meget til at tage imod en international 10. klasse til næste skoleår. På nuværende tidspunkt arbejder vores Global Ed. team på at definere, planlægge og konkretisere klassens rammer og skoleår.

Hvis du ønsker at høre mere om Herlufsholms 10. Global Ed. håber vi, at du vil kigge forbi til åbent hus i oktober eller december.

 

Læs mere om grundskolens klassetrin