Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Elever fra Herlufsholm foran skolebygningen

§3. Studieregler

Elever på Herlufsholm Skole forventes at deltage konstruktivt og engageret i undervisningen.

 

1) Der er mødepligt på Herlufsholm Skole. Elever skal møde frem til og deltage aktivt i den del af undervisningen, som kræver deres fysiske tilstedeværelse. Det gælder, uanset om undervisningen foregår på eller uden for skolens område, herunder ved ekskursioner, studieture m.v.

 

2) Eleverne skal deltage aktivt i anden undervisning, herunder selvstændigt arbejde og virtuel undervisning. 

 

3) Elever møder velforberedt og medbringer bøger, computer, noter mm. til al undervisning.

 

4) Elever bidrager til et godt arbejdsmiljø i klassen - bl.a. ved at engagere sig i det igangværende arbejde, lytte til klassekammeraterne og følge lærerens anvisninger. 

 

5) Skolen bruger platformen Lectio til skemalægning, lektier, fraværsregistrering, ændring af planlagt undervisning, meddelelser og eksamen mm. Elever forventes at holde sig orienteret hver dag på Lectio. 

 

6) Computere og tablets er værdigfulde redskaber i skoletiden, men misbrug af disse kan føre til manglende opmærksomhed og forstyrre undervisningen. Derfor skal de være lukkede/slukkede ved starten af timen og kun anvendes i undervisningstiden efter lærerens anvisninger. 

 

7) Mobiltelefoner skal være slukkede og må ikke være fremme i undervisningstiden, medmindre læreren af undervisningsmæssige grunde tillader brugen af dem. 

 

 

Stk. 2. Mødepligt og fravær:

På Herlufsholm har vi fokus på engagement og faglig udvikling. Derfor er det en forudsætning, at elever møder til alle timer. Fravær fra undervisning har oftest en uheldig indvirkning på elevers faglige udvikling og oplevelse af sammenhæng. Samtidig kand et være generende for klassens arbejdsrytme og det sociale liv på skolen. Vi anser fravær fra undervisning som en vigtig trivselsmarkør og følger nedenstående regler på området:

 

1) Lærerne registrerer den enkelte elevs fravær i Lectio i starten af hver time. 

 

2) Fraværsregistreringen er en objektiv registrering af elevens tilstedeværelse. Alt fravær noteres som fravær, uanset årsag.

 

3) Fravær i forbindelse med skolerelaterede aktiviteter (fx udvekslingsprogrammer, talentkonferencer og lignende) kan efterfølgende godskrives.

 

4) Elever har pligt til at indtaste fraværsårsager i Lectio ved fravær.

 

5) Elever og forældre skal altid give skolen besked om længerevarende fravær og årsagen hertil. Skolen kan forlange en lægeerklæring i visse tilfælde. 

 

6) I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at forsømme undervisningen fx ved lægebesøg eller køreprøve. Vi forventer dog, at elever forsøger at planlægge sådanne aktiviteter uden for undervisningstiden. 

 

7) Vi ser helst, at elever ikke rejser uden for ferieperioderne. Hvis en familierejse planlægges uden for skoleferien, skal der gives besked til Rektorkontoret i god tid, inden rejsen bestilles, således konsekvenserne ved at afholde ferie er klare for både elev og forældre. der kan under ingen omstændigheder holdes ferie i periode med særlige opgaver, herunder DHO, SRO og SRP, prøver i AP og NV samt eksamensperioder. 

 

8) Systematisk udeblivelse fx om morgenen eller fra specifikke fag kan resultere i sanktioner. 

 

9) I nogle tilfælde kan fravær overføres fra et skoleår til det efterfølgende, hvilket vil betyde, at der hurtigere kan forventes advarsler eller sanktioner, hvis fraværet fortsættes i tilstrækkelig omfang, se Sanktioner for fravær/manglende studieaktivitet.

 

 

Stk. 3. Skriftlige opgaver:

Som udgangspunkt forventer skolen, at alle opgaver afleveres til tiden og med den kvalitet, der forudsættes for eleverne. 

1) Opgaver udbydes efter efter en fastlagt plan og med faste afleveringsdage. I praksis kan mængden af skriftligt arbejde variere lidt fra uge til uge, og derfor skal elever sørge for at planlægge arbejdet i god tid. 

 

2) I særlige situationer, hvor afleveringer ikke kan færdiggøres inden for det fastsatte tidsrum, aftales der individuelt med lærere eller ledelse. Er man kommet bagud med opgaver fx pga. sygdom, kan uddannelseslederne på Rektorkontoret hjælpe med at lave en overkommelig plan for arbejdet og orientere elevens lærere efter behov. 

 

3) Hvis en elev ikke afleverer en opgave rettidigt, skriver læreren en elektronisk 'gul seddel'. Sedlen sendes til uddannelseslederen, der fastsætter en ny afleveringsdato. Derefter sendes en mail til både eleven og forældre/værge samt kostlærer, hvis eleven er kostelev. Når opgaven afleveres, registreres dette i Lectio, dog med en bemærkning om at den er afleveret for sent. 

 

4) I tilfælde af plagiat og snyd ved opgaver behandles der efter sanktioner for plagiat og snyd

 

5) Elever forventes at deltage fuldt ud i terminsprøver, årsprøver og andre interne prøver, de afsluttende prøver i AP og NV og DHO i 1.g. SRO i 2,g og SRP i 3.g

 

5) Elever forventes at deltage fuldt ud i terminsprøver, årsprøver og andre interne
prøver, de afsluttende prøver i AP og NV og DHO i 1.g, SRO i 2.g og SRP i 3.g

 

6) I tilfælde af snyd i forbindelse med eksamen behandles dette efter Bekendtgørelse nr. 1276 af 27. november 2017 om visse regler om prøver og eksamen i de gymnasiale uddannelser. 

 

 

Stk. 4. Sanktioner


I tilfælde af brud på studiereglerne handler vi efter Sanktioner for
fravær/manglende studieaktivitet og Sanktioner for plagiat og snyd.

Disse studie- og ordensregler er underlagt Bekendtgørelse nr. 1338 af 9. december 2019 om studie- og ordensregler m.v. i de gymnasiale uddannelser. Alle bekendtgørelsens regler gælder, også selv om de ikke er nævnt ovenfor. 

Ved alle afgørelser hvor elever ikke får fuldt medhold partshøres i henhold til lovgivning.