En skole for ædlinger og andre ærlige mænds børn

Velkommen til en ualmindelig og spændende skole.

Frygt Gud, gør ret og forlad dig ikke på mennesker”. Således står skrevet på Skolebygningens våbenskjold. Ordene er Birgitte Gøyes og møder alle, der kommer til Herlufsholm. De minder os om, at Herlufsholm er en skole med en lang, spændende historie, og som er grundlagt på solide danske, humanistiske værdier.

Herlufsholm Skole blev stiftet d. 23. maj 1565 som en skole for adelige og ærlige mænds børn. Således skulle skolen rette sig til både børn af adelen, men også til de børn, der havde lyst og evner til lærdom og dannelse.

I dag huser Herlufsholm elever fra 6. klasse til gymnasiets 3.g. Eleverne kommer fra lokalområdet, hele Danmark og nogle rejser fra deres hjem i udlandet for at tage en faglig stærk uddannelse her på skolen. Vi har dagelever og kostelever, men fordelt i mindre klasser, hvor fokus er på ro, faglighed og trivsel.

Herlufsholm Kostskole er opdelt i 9 elevgårde, hvor eleverne bor i mindre grupper sammen med en sovesalslærer og deres familie. Det giver et nært, familiært forhold og er med til at skabe stærke venskaber, der for mange elevers vedkommende varer livet ud.

Herlufsholm råder over en del grønne områder og skov, og eleverne har rig mulighed for at nyde roen ved Susåen og i skoven eller hygge sig sammen i den store park på skolens område.