Skønne elever på Herlufsholm

550 nye venner

Udover dit eksamensbevis er herlovianerfællesskabet det vigtigste, du tager med dig som student fra Herlufsholm. Du vil i løbet af din tid hos os få fantastiske venner i både ind- og udland, og særligt som kostelev vil du opleve, at når man bor så tæt side om side, kommer man til at føle sig som en stor familie.

Vi tager hånd om hinanden

Langt de fleste dage er det fedt at være kostelev. Det at bo sammen med sine klassekammerater gør hverdagen sjovere, fordi man kan lave lektier sammen, følges til for eksempel rugby, musikundervisning eller debattræning med nogen eller bare hænge ud i en sofa og se tv. Der sker altid noget, hvis man har lyst til at deltage. På dit værelse kan du også få ro, du kan sammen med en god ven løse en svær aflevering eller bare have lidt alenetid.

På hver eneste elevgård bor en kostlærer med sin familie. Din kostlærer leder gården og tager hånd om dig. Hvis du har hjemve, har brug for en voksen eller føler dig bekymret, presset eller andet, så er det dejligt at have en tæt voksenkontakt. 

Mere end 500 nye venner

Du tager en stor beslutning, når du vælger at blive kostelev på Herlufsholm. Når man bor sammen i fællesskab, lærer man at tage hensyn til hinanden og være åben over for, at andre prioriterer og lever forskelligt fra én selv. Det er gode egenskaber at tage med sig videre.

Det stærke fællesskab og de gode oplevelser – både som dagelev og kostelev – gør, at vores elever nyder at komme tilbage og besøge deres gamle skole. Herlufsholm har Danmarks ældste netværk for gamle elever, Herlovianersamfundet, og tilbyder også et alumninetværk, så man kan komme i kontakt med egen årgang samt ældre og yngre årgange.

Du får altså mere end 500 nye venner, når du flytter ind, og du bliver samtidigt en del af en mere end 450 års lang tradition og et netværk, der går langt ud over skolens fysiske arealer og din tid på skolen.

Efter Herlufsholm

Der kommer et tidspunkt, hvor du ikke længere vil have din dagligdag på Herlufsholm. Hvis du ønsker at holde kontakten til kammeraterne og pleje dit netværk, har du mulighed for at registrere dig gratis hos Herlufsholms online Alumninetværk eller melde dig ind i den selvstændige studenterforening Herlovianersamfundet.