Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Elev fra Herlufsholm der deltager i det årlige trollebal

Nyttige informationer

 

Betalingskort og pinkode

Betalinger på skolen foregår via betalingskort eller MobilePay. Enhver form for betalingskort er strengt personligt og skal opbevares forsvarligt låst inde. Det er ikke tilladt at overlade eller udlåne sit kreditkort til andre, og man må aldrig oplyse sin pinkode eller anden kode til andre. 

 

Cykler

Man medbringer cyklen på eget ansvar, og vi anbefaler, at eleverne mærker deres cykel med navn. Cyklen må kun stå i cykelstativerne og skal sættes i cykelrum, når de ikke bruges. 

 

Dyr

Det er  IKKE tilladt at have dyr på humrene. 

 

Forbrug og lommepenge

Vi oplever sjældent problemer med elevernes forbrug, mens de opholder sig på skolen, men tværtimod at de også har evnen til at sætte pris på mindre arrangementer på elevgårdene. Det er en indstilling vi gerne vil værne om i samarbejde med forældrene, og fra skolens side bestræber vi os på at forhindre, at eleverne profilerer sig med ekstravagante vaner. 

Hvis en elev bruger sine penge fornuftigt, er der indimellem også plads til lidt ekstra, fx. en biograftur eller spisning i forbindelse med fødselsdag eller lignende. Derimod er det ikke i orden, hvis en elev hele tiden anskaffer ekstra tøj, elektronisk udstyr, m.v., ofte går ud og spiser eller ukritisk bestiller pizza, kører med taxa osv. 

Forældre bør  være opmærksomme på, at middagsinvitationer, fester og forbrug i rejseweekender kan være med til at skabe en uheldig status i de andre elevers bevidsthed. Skolen tilstræber ensartede forhold for eleverne og anmoder forældre og familie om at støtte denne holdning. 

 

Fødselsdage

Forældre har mulighed for at bestille en fødselsdagspakke i anledning af en kostelevs fødselsdag. Denne pakke kan indeholde kagemand, lagkage eller fødselsdagsboller og hertil kakao eller sodavand. 

 

Jagt og våben

Det er generelt forbudt at medbringe våben på skolen. Jagtinteresserede elever kan få rektors tilladelse til at opbevare deres jagtvåben sikkert på Herlufsholm i sæsonen for jagt og lerdueskydning. Man bedes henvende sig på rektorkontoret for nærmere information i god tid, inden jagtvåben ønskes medbragt på skolen.

 

Kemikalier

Det er forbudt at have kemikalier, giftstoffer og brandfarlige væsker på humrene.  

 

Køleskab, elkedel m.v.

Det er IKKE tilladt at have køleskab, toaster eller andre køkkenapparater på humrene. En lille kaffebrygger eller elkedel tillades, men brug i det hele taget gerne elevgårdenes køkken. 

 

Læseferie og eksamenslal

Efter sidste skoledag starter læseferien med eksamenslæsetider, der annonceres på elevgårdene.

Læseferien er designet til at skabe balance mellem faglig fordybelse og socialt samvær, så eksamensperioden bliver en kombination af studiemiljø og tid med venner. Alle klassetrin, undtagen 3.g, opholder sig på skolen i læseferien, med mindre særlige forhold gør sig gældende. Praktiske detaljer om læseferien meddeles ved opslag og via Forældreintra.

3.g-elever kan delvist tilbringe læseferien hjemme. De skal dog melde deres planer til kostlæreren og være tilbage på skolen senest dagen før en eksamen.

Vi opfordrer til, at kosteleverne tilbringer eksamensperioden på skolen for at skabe fællesskab og gode minder. Skolens regler for tøj, måltider og sengetider gælder også i denne periode.

IB-elever rejser hjem efter deres sidste eksamen og vender tilbage til Student’s Cap Ceremony og dimissionen i juni.

 

Lån, handel og spil

Vi fraråder, at eleverne låner deres ting ud, men hvis man undtagelsesvis låner tøj og andet af hinanden, skal begge parter være omhyggelige med at få det tilbage til ejeren. Det er ikke tilladt at låne eller udlåne penge, og handel mellem eleverne er IKKE tilladt. Enhver form for spil om penge er forbudt. Dette gælder også leg, der indebærer køb, salg og indirekte pengebytning. 

 

Stearin- og fyrfadslys, røgelse, duftlys og vandpibe

Det er IKKE tilladt at have stearinlys og fyrfadslys på hummeret. Det samme gælder røgelsespinde og duftlys; heller ikke vandpibe tillades.  

 

Post

Der bliver omdelt post til eleverne på alle hverdage, undtagen om lørdagen.

Pakker hentes i postrummet mandag - fredag. Eleverne modtager en e-mail med besked om, at der er en pakke til afhentning. Det er ikke muligt at hente pakker før du har modtaget besked fra pakkeselskabet.

Det er også muligt at gøre brug af Post Nords nærboks, som er placeret på skolens grund. 

 

Folkeregister, CPR og sygesikring

Herlufsholm Skole tilmelder automatisk de elever, der har dansk statsborgerskab. Registreringen foregår på grundlag af kopi af dåbsattest og dansk pas. Eleven bliver registreret med adresse på skolen, får tildelt fuldt CPR. nummer og får udstedt sundhedskort. 

Som EU/EØS-statsborger skal man selv sørge for at fremskaffe opholdstilladelse/-bevis inden skolestart. Ved indrejse til Danmark medbringer man opholdstilladelse/-bevis og henvender sig til International Citizen Service i København

Adressen er:

International Citizen Service East
Gyldenløvesgade 11
1600 København
Tlf. 33 66 66 06
E-mail: east@citizen.dk

Her foretages tilmelding til folkeregisteret med adresse på Herlufsholm Skole, Herlufsholm Allé 170, 4700 Næstved, og der udstedes fuldt CPR-nummer og sundhedskort. Ved udstedelse af sundhedskort er det vigtigt, at eleven tildeles skolens læge:

Lars Hagens, 
Axeltorv 6D, 3
4700 Næstved

Det danske sundhedskort er ikke tilstrækkeligt for elever med forældreadresse i udlandet, hvorfor det er nødvendigt at supplere med det blå EU-sygesikringsbevis, der altid skal medbringes på rejse i EU. Forældre skal selv rekvirere det blå EU-sygesikringsbevis. Dette foregår digitalt via borger.dk

 

 

Tandlæge

Kostelever, der ikke har folkeregisteradresse på skolen, henvises til tanbehandling i egen kommune, medmindre forældrene for egen regning foretrækker privatpraktiserende tandlæge i Næstved. 

Kostelever under 18 år, der har folkeregisteradresse på skolen, kan tilmeldes Næstved Kommunale Tandpleje, hvis forældrene ønsker det. Behandlingen er gratis, men vi gør opmærksom på at Næstved kommune har en indkaldelsesfrekvens på 20-22 måneder. 

Hvis forældre til børn under 16 år foretrækker privatpraktiserende tandlæge, sker det for egen betaling. Unge i alderen 16-18 år kan benytte den kommunale tandpleje, men har også ret til at vælge en privatpraktiserende tandlæge. Eleven indkaldes til behandling efter tandlægens vurdering, og udgiften refunderes af hjemkommunen. 

Unge over 18 år skal selv vælge tandlæge, og behandlingen sker for egen regning.

Skolen er behjælpelig med at anvise privatpraktiserende tandlæge og sørger for at minde eleverne om en aftalt tandlægetid i den kommunale tandpleje eller hos egen tandlæge. 

Hvis en kostleev skal til tandlæge i Næstved skal de huske følgende:

  • Hvis din tandlægetid ligger i skoletiden, skal du huske at give rektorkontoret besked på, at du er fraværende på grund af tandlæge. Elever i gymnasiet skal også huske at redegøre for fraværet i Lectio. 
  • Hvis du er forhindret i at møde hos tandlægen på det planlagte tidspunkt, skal du hurtigst muligt give rektorkontoret besked, hvorefter sekretærerne vil hjælpe dig med at få en ny tid.