Herlufsholm Luftfoto 2020 (1)

Få pladser tilbage på årets sommerskole

02/5-2023

Igen i år slår vi dørene op for to spændende uger, hvor 12 til 16-årige kan opleve Herlufsholm og prøve kræfter med et internationalt miljø. Der er plads til maks. 37 børn og unge, så hvis du vil sikre dit barn en plads, er det ved at være sidste chance.

Vi glæder os til at byde børn og unge fra hele verden velkommen til årets sommerskole, der bliver afholdt fra 16.-30. juli 2023. Vores sommerskole er for dem, der drømmer om at opleve kostskolelivet og Herlufsholm, møde venner fra hele verden og få to uger med sjove aktiviteter samt undervisning.

De sidste par år har vi haft deltagere fra mere end i alt 30 lande. Holdets størrelse og forløbet gør, at alle lærer hinanden at kende, mens der også plads og tid til alle.

Fællesskaber på tværs af alder og nationaliteter

Hver dag byder på et fællesprogram, som både består af fysiske og kreative aktiviteter – alt fra sport, leg og spil til kreative fag som musik, drama eller billedkunst. Eleverne vil opleve masser af hyggelige og sjove aktiviteter som for eksempel bowling, dans, grillhygge og diskoaften. Derudover tager vi på ekskursioner, for eksempel til København til Strøget og i Tivoli. Alle måltider spiser vi sammen, hvilket er kendetegnet for livet som elev på Herlufsholm.

Både danske og udenlandske børn med en tilknytning til Danmark har mulighed for at deltage i sommerskolen. Vi blander eleverne i aktiviteterne, og i undervisningstimer er eleverne niveauopdelt, som veluddannede, dygtige og erfarne sproglærere står i spidsen for.

For at alle får det bedst mulige udbytte, har vi differentieret sprogundervisning. Målet her er at forbedre den enkeltes mundtlige forståelse samt hans/hendes læse-, tale- og skrivekundskaber.

Sommerskolen er en god mulighed for udenlandske elever at opleve en dansk kostskole og lære om det danske samfund samt kultur blandt andet gennem undervisning i det danske sprog. De danske elever får rig mulighed for at øve sine engelsksproglige kundskaber og få større selvsikkerhed ved at opleve, at de sagtens kan gøre sig forståelig, selvom de ikke taler det flydende endnu.

En del af undervisningen er et særligt medieprojekt, hvor eleverne lærer om præsentationsteknik, interview og ikke mindst at planlægge et filmprojekt med optagelse, redigering og klipning.

Læs mere om tilmelding og priser her.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt endelig Anne Kirstine Rahr Lindbom på akl@herlufsholm.dk eller sommerskole@herlufsholm.dk.