Herlufsholm Luftfoto 2020

Ny måling: Herlufsholm er topscorer i Børne- og Undervisningsministeriets nationale trivselsmåling

05/3-2024

Den årlige nationale trivselsmåling viser, at Herlufsholm er det bedste gymnasium i landet målt på læringsmiljø, faglighed og social trivsel.
Trivselsmålingen, der blev foretaget på alle landets ungdomsuddannelser i december 2023, viser, at vores elever er dem, der trives bedst i hverdagen. I målingens fem kategorier ligger Herlufsholm nr. 1 på læringsmiljø, faglighed og social trivsel, mens vi ligger på landsgennemsnittet i forhold til mobning samt pres og bekymringer.

Konstitueret rektor, Martin Arvedlund, er selvfølgelig stolt og fortæller:
”Jeg er simpelthen så stolt over, at eleverne på Herlufsholm trives så godt både fagligt og socialt. Det står i skærende kontrast til det billede, som er blevet tegnet af skolen i medierne gennem de sidste par år. Skal man tro Undervisningsministeriets undersøgelse, er Herlufsholm faktisk et af landets bedste gymnasier både i forhold til trivsel og faglighed.”

På den samlede trivselsindikator ”Jeg er glad for at gå i skole” ligger vores elever på en absolut førsteplads (igen i år), og det sætter Martin også et par ord på:
”På Herlufsholm har faglighed og social trivsel altid gået hånd i hånd. Det er svært at levere høje faglige resultater, hvis man ikke trives i hverdagen. Derfor er jeg meget stolt af skolen, men alligevel havde jeg ikke turdet drømme om, at Herlufsholm ville blive vurderet som det gymnasium i landet, hvor eleverne trives bedst både fagligt og socialt.”

Fortsat fokus på elevtrivsel
De seneste par år har vi haft særligt fokus på øget trivsel, styrkelse af fællesskaber og bekæmpelse af mobning. Indsatsen har blandt andet skabt et nyt trivselshus, nye fællesarealer til sociale aktiviteter og mere elevinddragelse. Derudover har vi fået ekstern hjælp fra pædagogiske eksperter og søgt efteruddannelse til medarbejderne. Ambitionen er at sikre, at Herlufsholm som skole går forrest i arbejdet med elevtrivsel, og det fortsætter vi med.

”Skolen har været igennem en vanskelig periode, og selvom der har været en del uro, viser de nye tal fra Undervisningsministeriet, at vi er på rette vej i forhold til elevernes trivsel,” siger Martin Horst Arvedlund.

”Nu håber jeg bare på, at vi på Herlufsholm får noget arbejdsro, så vi kan fokusere på at skabe en hverdag med fokus på trivsel, tryghed og faglighed for alle elever og alle personalegrupper,” afrunder Martin Horst Arvedlund.

Berlingske har skrevet lidt om Herlufsholms resultater af Børne- og Undervisningsministeriets trivselsmåling her.

Om undersøgelserne
Børne- og Undervisningsministeriet foretager hvert år en spørgeskemaundersøgelse om trivsel og læring blandt eleverne på landets ungdomsuddannelser. Resultaterne samles på www.uddannelsesstatistik.dk.

Graf 2[1]