Årgang 2023

Tillykke til årgang '23

27/6-2023

Mere end 100 gymnasieelever flyver nu fra Herlufsholm-reden, efter at de i sidste uge dimitterede. Det var en helt særlig årgang, og eleverne vil gå over i skolens historie som nogle af de elever, der har oplevet de største forandringer – på kortest tid. De vil blive husket som de diple, der bidrog til forandringen af Herlufsholm; som den årgang der over få måneder var med til at flytte skolen flere år ud i fremtiden. Eleverne stod på de værdier, der gennem århundreder har været grundlaget for Herlufsholm: faglighed, engagement og ansvarlighed. 

Høj faglighed har altid været et kendetegn for Herlufsholm. Vi tror på værdien i at yde en ekstra indsats og sætte barren højt, og vores elever plejer altid at ligge højt på den nationale rangliste over eksamensgennemsnit. Sådan er det også i år, takket være deres hårde arbejde og flotte resultater. De har sammen opnået et eksamensgennemsnit på 8,2.

Det er det højeste gennemsnit i skolens historie, hvis man bort fra det corona-året, hvor eleverne kun kom til to eksaminer. Det er ganske enkelt imponerende. Stort tillykke til årgang '23!

I forbindelse med dimissionen blev der holdt flere taler. Rektor holdt årets dimissionstale, der også er oversat til engelsk nedenfor, og forældretalen blev i år holdt af Nikolaj Danielsen: 

Rektors dimissionstale

Head of School's graduation speech

Forældretale 

Traditionen tro uddelte rektor også legater til årets dimittender. Stort tillykke til dem alle sammen. 

Legatmodtagere årgang '23