Elever ved De Syv Søstre på Herlufsholm

Dagelev eller kostelev?

I skoleåret 2021/2022 er 590 elever indskrevet på Herlufsholm. Heraf er 295 indskrevet som kostelever og 295 som dagelever.  

Et liv som kostelev

På Herlufsholm Kostskole bestræber vi os på at skabe et hjemligt miljø, hvor undervisning, fritidsaktiviteter og livet på elevgårdene udgør rammen om kostelevernes fælles hverdag. Vælger du at være kostelev, bliver elevgården dit hjem på skolen. Det giver et særligt sammenhold at bo sammen med sine kammerater, og kosteleverne oplever også at blive en integreret del af skolen udelukkende ved deres tilstedeværelse. Selvom eleverne er opdelt på mindre elevgårde, samles de til dagens måltider i spisesalene og deltager i mange fællesaktiviteter. Kostelever optages fra 8. klasse.

Et liv som dagelev

Vi ønsker, at Herlufsholm er mere end det sted, hvor man går i skole. Alle elever spiser fælles frokost hver dag i skolens spisesale, de kan deltage i fritidsaktiviteterne efter undervisning og har rig lejlighed til at involvere sig i skolens liv og mange aktiviteter. De fleste dagelever er lokale børn, der tilvælger Herlufsholm som et fagligt stærkt alternativ til Folkeskolen. Fordi eleverne skal med offentlig transport til skolen hver dag, anbefaler vi, at man ikke bor længere væk end Køge, Slagelse og Vordingborg.

 

Du kan læse mere om skolekontingent som henholdsvis dag- og kostelev her.

Har du spørgsmål?

Kontakt os gennem denne formular. Vi er altid parat til at hjælpe.

Åbent hus

Oplev skolen, mød vores elever og lærere og hør om de ambitiøse uddannelser.

Send din ansøgning i dag

Hvis du vil være sikker på at komme i betragtning, kan du sende en uforpligtende ansøgning allerede i dag. Vi opfordrer dig også til at kigge forbi en af vores åbent hus arrangementer, hvor du kan få en rundvisning og et overblik over Herlufsholms mange tilbud.

Klik her for at komme til ansøgningsformularen