Dagelev eller kostelev?

Udover en forskel i de økonomiske forhold, er oplevelsen på skolen naturligvis forskellig alt efter om man indskrives som dagelev eller kostelev.

I skoleåret 2016/2017 var 643 elever indskrevet på Herlufsholm. Heraf var 266 indskrevet som kostelever og 377 som dagelever.  

Et liv som kostelev

Herlufsholm Kostskole bestræber vi os på at skabe et hjemligt miljø, hvor undervisning, fritidsaktiviteter og livet på elevgårdene udgør rammen om kostelevernes fælles hverdag. Vælger du at være kostelev, bliver elevgården dit hjem på skolen. Det giver et særligt sammenhold at bo sammen med sine kammerater, og kosteleverne oplever også at blive en integreret del af skolen udelukkende ved deres tilstedeværelse. Selvom eleverne er opdelt på mindre elevgårde, samles de til dagens måltider i spisesalene og deltager i mange fællesaktiviteter.

Flest dagelever på Herlufsholm

Vi ønsker, at Herlufsholm er mere end det sted, hvor man går i skole. Alle elever spiser fælles frokost hver dag i skolens spisesale, de kan deltage i fritidsaktiviteterne efter undervisning og har rig lejlighed til at involvere sig i skolens liv og mange aktiviteter. De fleste dagelever er lokale børn, der tilvælger Herlufsholm som et fagligt stærkt alternativ til Folkeskolen. Fordi eleverne skal med offentlig transport til skolen hver dag, anbefaler vi, at man ikke bor længere væk end Køge, Slagelse og Vordingborg.