10. klasse
10.GO på Herlufsholm er for de elever, der ønsker en god start i gymnasiet, men som er fagligt usikre eller mangler fagligt overskud til at komme godt fra start. Målet med skoleåret er at klæde eleverne på til overgangen mellem grundskole og gymnasium, gøre dem skolestærke og fylde dem med selvtillid.
Faglig udvikling og personligt overskud
Skoleåret byder på faglig fordybelse i de fag, hvor eleverne ikke føler sig så stærke. Dette foregår ved, at der i skemaet er indlagt fagløse timer, som eleverne kan benytte til forbedring og udvikling af deres kompetencer.
Hver elev får tildelt en mentor, der informerer om studieteknikker, og som lærer dem, hvordan de tager ansvar for egen studieplanlægning. De stifter blandt andet kendskab med Lectio, der bruges i gymnasiet, og som giver dem mulighed for at holde øje med fravær, læse om faglige forløb, se lektier og aflevere skriftlige opgaver.
En oplevelse udover det almindelige
I 10.GO tager eleverne desuden på en studietur til udlandet. Der er tradition for, at eleverne tager til den skotske storby Edinburgh, som både byder på historiske, spændende og lidt uhyggelige oplevelser, men som samtidigt også bidrager med faglige input og rammerne til at fordybe sig i en større, skriftlig opgave.
En afklaring af fremtiden
Nogle elever vælger 10. klasse, fordi de ikke er klar til at tage valget om, hvilken retning de skal gå i fremtiden. Vi hjælper dem på vej gennem en større studieorienteringsopgave, hvor de skal gøre sig overvejelser om studie- og erhvervsvalg. Her øver de samtidigt evnerne til at sortere informationer, strukturere en opgave og formidle argumenter og valg.
Derudover tilbydes eleverne også et brobygningsforløb, så de kan afprøve deres foretrukne uddannelse – både på Herlufsholm og andre steder – og derigennem se, om det virkelig er noget for dem.
Vi har erfaring med, at eleverne på vores 10. årgang efterfølgende går videre til gymnasiet, enten hos os eller et andet sted.