D85 0079

Herlufsholm er grøn kirkegård

På Herlufsholm kirkegård vil vi gerne være en grøn kirkegård med stort ”G”. Her skal forstås, at det gælder alt fra biodiversitet, klimarobuste plantevalg, økologi, brug af regnvand til affaldssortering, genbrugsmaterialer, miljøskånsomme rengøringsmidler og meget mere. Vi arbejder bl.a. ud fra Grøn Kirkes tjekliste og opfylder 33 ud af de 50 punkter. Du kan læse en artikel af Grøn Kirke om Herlufsholm Kirkegård her:

Inspiration fra Herlufsholm Kirkegård

Vi tror på, at denne vej er fremtiden, og at det nytter noget at gøre en indsats. Herlufsholm Skole og Gods, og herunder kirkegården, er blevet en verdensmålscertificeret 2030 skole, hvor vi med udgangspunkt i FN’s verdensmål samarbejder på tværs af afdelingerne.

Herlufsholm Kirkegård er stifter og tovholder for Erfa-gruppen ’Grøn Erfa’ for kirke og kirkegårdsfolk, som sammen skal inspirere, udvikle og tage ansvar for, at deres kirke og kirkegårdes udvikling sker med øje for bæredygtighed og miljøpåvirkning.

Klimaændringerne er indiskutable, og vi har alle et ansvar for vores klode – også når vi er på arbejde.

Det du oplever på kirkegården

Når du besøger Herlufsholm kirkegård vil du blive mødt af en del staudebede, hvor vi bestræber os på at bruge insekt- og klimarobuste planter, samt et bredt udvalg af træer og blomstrende buske. Bagerst på kirkegården har vi to fine bistader, hvor vores travle bier holder til. Spredt på kirkegården er der anlagt små insekthoteller, og vi lader stammer fra udgåede og syge træer stå tilbage til glæde for fugle og insekter.

I 2019 åbnede vores bæredygtige gravstedsafdeling (afd. 24), hvor du i skyggen af gamle smukke kastanjetræer vil opleve en helt anderledes afdeling. Gravpladserne er anlagt i store staudebede med unikke gravminder i forskellige genbrugsmaterialer lavet af kunstneren Ivan Bolter samt lige så smukke gravvaser i genbrugsmaterialer af Ulrik Christiansen. De snoede græsstier indbyder til en spadseretur gennem afdelingen. Under ’Vælg gravsted’ finder du mere information om denne gravstedsmulighed, hvis du vil vide mere.

På fællesgraven (afd. 33) til symbol og udsmykning har vi ligeledes en stor flot glastavle i genbrugsglas, der også er lavet af kunstneren Ivan Bolter.

Vi bestræber os stærkt på at holde kirkegården på et højt plejeniveau og udvikle den efter brugernes behov, bevare kulturarven og værne om kirkegården som rekreationsrum, samtidig med at stedet skal være indbydende og GRØN.   

Vision, mission og værdier

Vision
Vi vil værne om vores fælles kulturarv.

Mission
Vi arbejder målrettet med både bæredygtighed, tradition og fornyelse af kirkegården, og skaber rum til sorgbearbejdelse og fordybelse for kirkegårdens brugere.

Værdier
Faglighed- engagement - ansvarlighed.