Herlufsholm Kirkegård 16. Oktober 2018 4518

Herlufsholm Sogn

Stiftelsen Herlufsholm Skole og Gods ejer Herlufsholm kirke og Herlufsholm Sogn anvender den som sognekirke.

Oprindeligt hed klosteret Næstved Sct. Peders Kloster, men i 1300-tallet begyndte man at kalde klosteret for Skovkloster grundet dets beliggenhed. Under Reformationen i 1536 blev klosteret nedlagt, og i 1559 forlod den sidste munk det gamle Skovkloster. Kongen byttede da ejendommen med Herluf Trolle, som omdøbte det til Herlufsholm og grundlagde skolen sammen med sin hustru, Birgitte Gøye, i 1565.

Kirkegården

Den første begravelse på Herlufsholm Kirkegård fandt sted i 1804. Tidligere var der foretaget begravelser inde i kirken samt i området nord og vest for kirken.

Kirkegården blev grundlagt af Herlufsholms daværende forstander, Christian von Brandt, der ansøgte om tilladelse til at begrave rektor Johan Ludvig Bernth i en høj nord for skolen, der kaldtes Kakkelovnsskoven. Kirkegården hed dengang ”Gravlunden”, men blev senere omdøbt til ”Mindelunden”.

Kirkegården blev i årene fra 1804-1835 kun brugt af ansatte på Herlufsholm Skole og Gods og deres familier. I dag er kirkegården ejet af Stiftelsen og fungerer som kirkegård for Herlufsholm sogn.

Video af Herlufsholm Kirkegård

Nedenfor finder du (vigtigt) nyt fra Herlufsholm Kirkegård samt relevante links til pårørende om død og begravelse.

Nyt fra Herlufsholm

D85 0080 (1)

Foråret er over os

05/4-2023

Foråret er over os. Årets grandækning er taget af for at gøre plads til forårsblomsterne. I år bliver der fra kirkegårdens side ikke plantet Hornvioler og Stedmoderblomster, men udelukkende Påskeliljer og Primula. Vi er nemlig igen blevet et yndet udflugtsmål for områdets rådyr, der har Tulipaner, Roser og førnævnte Hornvioler og Stedmoderblomster øverst på menukortet.

Mere information

Find information via nedenstående links om sognets aktiviteter, Herlufsholm Kirke og Kirkegård.