Velgørenhed wide.jpg

Giv noget tilbage

Udover et solidt akademisk grundlag ønsker vi på Herlufsholm, at du gennemgår en personlig udvikling og lærer at blive et ansvarligt menneske. Derfor opfordrer vi alle vores elever til at deltage i frivilligt arbejde.

Hjertet vokser af frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde skaber mulighed for nærhed og samtale mellem mennesker, der ofte har forskellige baggrunde. Det udvikler de empatiske evner og giver dig erfaringer på mange niveauer. På den måde bliver du forberedt til livet ved at stå ansigt til ansigt med udfordringer, der kræver gavmildhed, mod, fantasi og principfasthed.

Vi hjælper dig gerne med at engagere dig i velgørenhed og har etableret samarbejde med en håndfuld institutioner både nationalt og internationalt.

På Herlufsholm

  • Indsamlinger
  • Tutorarbejde
  • Hjælper i skolens café eller fitnessrum

I Næstved og omegn

På verdensplan

  • Round Square RSIS projekter, fx i Kenya, Sydafrika, Peru og Thailand
  • Eye Camp, fx i Indien, hvor eleverne sammen med andre internationale skoler laver synsprøver og udvælger briller til beboerne i landsbyen

 

Hør en elev fortælle om, hvad deltagelse i et Round Square serviceprojekt har gjort for hende:

Der er god grund til at være stolt

På Herlufsholm hylder vi dem, der giver af sig selv uden at kræve noget for det. Vi er stolte af, at vores elever har en stærk tradition for at deltage i de årlige landsindsamlinger. Siden 1996 har vi indsamlet 1.000.000 kr. til SOS-Børnebyerne, og hvert år tager elever af sted på Round Squares hjælpeprojekter i udlandet.

Herluf Trolle sagde, at ”de gyldne kæder forpligter”. Derfor står eleverne for indsamlinger til velgørende formål ved størstedelen af alle skolens arrangementer.