Den smukke skulptur, som blev indviet ved Herlufsholms 450 års jubilæum

Kom i betragtning

Det er et valg at blive elev på Herlufsholm!

Når du har taget beslutningen om, at Herlufsholm er et godt og realistisk valg af skole, indsender du en ansøgning. Du kan sagtens indsende din ansøgning flere år før selve ønsket om optagelse, men optagelse er udelukkende baseret på samtaler med forældre og elev, og det er derfor ikke muligt at opnå anciennitet ved at have været skrevet op i mange år.

Vi gør opmærksom på, at selvom du ansøger gymnasiet/IB via KOT, skal du også ansøge direkte til Herlufsholm via ansøgningsformularen her på siden.

Hvad sker der, når vi har modtaget din ansøgning?

Når vi har modtaget din ansøgning, kontakter vi dig og inviterer til en uformel samtale. Hvis du allerede har været til en rundvisning og en samtale, kan vi springe denne del over.

Optagelsessamtalen har til formål at lade dig og familien få et indtryk af os, skolen og den generelle stemning her, samtidigt med, at vi kan få et indtryk af, hvem I er.

Optagelse af dagelever

Dagelever inviteres til en samtale på 15-30 minutter med lederen af grundskolen, gymnasiet eller IB. På de internationale uddannelser skal du igennem en optagelsesprøve. Samtalerne finder som regel sted i marts og april måned.

Ansøgningsfristen for gymnasiet og grundskolen er d. 15. marts. Vi optager dog løbende året igennem kostelever til alle vores uddannelser samt både kost- og dagelever til Pre-IB og IB Diploma.

Optagelse af kostelever

Kostelever inviteres til en samtale på 1½ time samt en rundvisning på en af skolens elevgårde med kostskolelederen. På de internationale uddannelser skal du igennem en optagelsesprøve. Samtalerne finder sted løbende, og kommer du langvejs fra, har du for eksempel mulighed for at komme forbi på en lørdag.

Vi begynder udvælgelsen af dagelever hvert år i perioden april-maj. Optagelse af kostelever sker løbende.

Har du spørgsmål?

Kontakt os gennem denne formular. Vi er altid parat til at hjælpe.

Send din ansøgning nu

Hvis du vil være sikker på at komme i betragtning, kan du sende en uforpligtende ansøgning allerede i dag. Vi opfordrer dig også til at kigge forbi en af vores åbent hus arrangementer, hvor du kan få en rundvisning og et overblik over Herlufsholms mange tilbud.

Klik her for at komme til ansøgningsformularen.