Hummer 8

En anderledes hverdag

Rejser til og fra skolen

Mange af Herlufsholms kostelever kommer langvejs fra, og rejsetiden kan være lang. Eleverne har derfor mulighed for at tage private busser, som kører direkte mellem Herlufsholm og Slagelse samt Herlufsholm og København hver fredag op til hjemmeweekender og mandag aften tilbage efter hjemmeweekender.

Dagsrytmen

På kostskolen starter din dag kl. 7. Du spiser morgenmad i vores spisesal og møder til første time kl. 8.05. I løbet af din skoledag vil du få en formiddagsbolle eller frugt og spise frokost sammen med din klasse, inden din skoledag slutter, og du vender tilbage til gården.

Din eftermiddag og aften går med selvvalgte aktiviteter – muligvis et af de mange fritidstilbud, som Herlufsholm udbyder – med lektielæsning, hygge og sjov med kammeraterne, eftermiddagssnack og aftensmad. Vi har to lektielæsningsperioder, hvor alle elever på kostskolen forventes at opholde sig på deres værelse. Den fastsatte læsetid gør det muligt at fordybe sig uden at tænke på, hvad man går glip af, eller om kammeraterne er i gang med noget sjovere.

Alt efter klassetrin er sengetid placeret mellem kl. 22 og 23.30.

Fritiden på Herlufsholm

Alle kostelever skal melde sig til minimum én ugentlig fritidsaktivitet. Der er noget for enhver smag i fritidsprogrammet, og hvis du har lyst til at deltage aktivt i planlægningen, kan du blive en del af vores fritidsudvalg, som er med til at finde på nye aktiviteter og planlægge, hvad der skal ske i mellemweekenderne på skolen.

Du kan selvfølgelig også bruge din fritid på at tage en tur ind til Næstved, gå en tur i skoven, spille computer, tage en lur eller hygge dig sammen med vennerne.

Cirka hver anden weekend bliver du på skolen, og i disse weekender har vi et særligt aktivitetsprogram. Det kan være skole-/gårdturneringer, fælles boldspil, temacafé, fest i anledning af skolens forskellige traditioner, besøg fra venskabsskoler og lignende. Tit arrangerer hver enkel elevgård noget specielt, for eksempel en hyggelig aften i biografen, på restaurant eller måske en tur til paintball, alt efter hvad stemningen er på gården.

Engagér dig

Vi vil så gerne have, at du finder noget at brænde for, mens du går på skolen. Derfor har vi en lang række af fritidstilbud og aktiviteter, som du kan engagere dig i.