Herlufsholm til Round Square konference

Verden venter på dig

Hvis du har lyst til at opleve et andet land som elev på en udenlandsk skole, har du mulighed for at tage et kort udvekslingsophold.

Som medlem af det internationale Round Square skolesamarbejde, har Herlufsholm favnet Kurt Hahns filosofi om at udfordre eleverne til at prøve kræfter med sig selv. Gennem skolens forskellige Round Square aktiviteter gives eleverne en række forskellige udfordringer, der kræver mod, selvstændighed, fantasi og beslutsomhed. Blandt andet ved at stå (næsten) alene i et fremmed land.

Bliv udvekslingselev

Det er krævende at være udvekslingselev. Du skal have det faglige overskud til at kunne træde ud af din egen klasse i et stykke tid, og vi forventer, at du aktivt tager del i at få mest muligt ud af dit ophold. Som udvekslingselev skal du også være klar til at tage imod den elev, som du udveksles med enten før eller efter dit eget ophold. Det er en spændende opgave, som giver dig en helt utrolig forståelse for en anden kultur, men som bestemt også lærer dig om din egen.

Her følger relevante links:

Round Square på Herlufsholm

På Herlufsholm har vi en Round Square Komité, som arbejder for at skolen og eleverne på bedste vis møder de seks IDEALS. IDEALS står for Internationalism, Democracy, Environmentalism, Adventure, Leadership, Service. Det handler i grove træk om, at eleverne skal møde deres omverden med nysgerrige øjne og et åbent sind, at de skal turde tage ansvar og lederskab, kaste sig ud i de udfordringer, de møder, og hjælpe de mennesker, hvis vej, de krydser.

Udover udveksling tæller Herlufsholms Round Square aktiviteter også konferencer og frivilligt, velgørende arbejde.

Mere om Round Square

Der findes cirka 180 Round Square skoler på verdensplan. Ved hjælp af nedenstående links kan du finde ud af mere om organisationen og om Round Square på Herlufsholm.