BRO_20120524_Herluf_sovesal_192-Edit-Edit.jpg

Dit andet hjem

Det kan være både spændende og grænseoverskridende at flytte hjemmefra og ind på en elevgård, hvor man skal dele sit hjem og sin hverdag med en stor gruppe jævnaldrende elever og samtidig indordne sig et nyt sæt leveregler.

Herlufsholm Kostskole vil du opleve, at vi gør en stor indsats for at hjælpe dig med at blive en del af gårdens fællesskab. Din sovesalslærer vil i den første tid skabe rammerne for, at alle gårdens elever lærer hinanden at kende og hjælper dig med dagligdagens rytme, med at forstå, hvad der forventes af dig, og hvad du kan forvente af andre.

Præsentation af elevgårdene

Elevgårdens indretning

Når du flytter ind på din elevgård, får du et værelse, der kaldes et ”hummer”. Her kan du læse lektier, slappe af og holde fri. Derudover finder du på elevgården en række fællesfaciliteter, for eksempel opholdsstue, et lille køkken, badeværelser, toiletter, vaskemaskine og tørretumbler og selvfølgelig den fælles sovesal.

Du har dit eget værelse og kan selv vælge, om du gerne vil sove sammen med dine kammerater i en fælles sovesal. Sovesalene er kønsopdelte, men det at sove sammen med andre giver et sammenhold og en hyggelig stemning.

De fleste elever får tildelt et enkelthummer, men der er enkelte steder, hvor du skal dele dit hummer med en jævnaldrende. Hummeret vil som minimum være indrettet med skab og arbejdsplads bestående af skrivebord, stol, reol og arbejdslampe. Du må meget gerne medbringe ting til at indrette dit hummer mere personligt og hyggeligt.

På hver elevgård bor også en sovesalslærer, der har sin private bolig som en del af gården.

Få en virtuel rundvisning

Tag eventuelt en virtuel rundtur på kostafdelingen herunder:

 

Kig indenfor på elevgårdene

Få en lille introduktion til vores elevgårde og deres sovesalslærere her. Eller kig indenfor på Vuen ved hjælp af vores virtuelle rundvisning.