Egmont.JPG

Egmontgården

Egmontgården blev opført i 1969 med støtte fra Egmont H. Petersens fond.

På gården bor primært piger i 9. klasse, men undertiden også piger fra 10. klasse og gymnasiet. Til at hjælpe sovesalslæreren er der fem præfekter, som sovesalslærer Lykke Winther Kjer sætter stor pris på.

Eleverne på Egmontgården får tildelt et enkeltværelse, som er fuldt møbleret med skab, arbejdsplads og -lampe, reol og sofa/briks. De fleste af eleverne medbringer lidt ekstra for at sætte deres eget, hyggelige præg på værelserne.

På Egmontgården bor sovesalslærer Lykke Winther Kjer, som er kommet til Herlufsholm for mere end 20 år siden. Lykke har tidligere været sovesalslærer på Egmontgården i 16 år og er nu glad for at være tilbage. Lykke underviser i matematik og fysik/kemi i grundskolen på Herlufsholm. Derudover bruger hun sin fritid på at dyrke forskellige former for sport, læse bøger og at rejse rundt i verden. Lykke bor på Egmontgården med sin familie bestående af hendes mand Kim, der er gammelherlovianer. Engang imellem kommer deres tilsammen fem voksne børn på besøg. Børnene er gammelherlovianere og nu færdiguddannet eller i gang med at studere i København/Århus/London.