Sovesal på Herlufsholm Kostskole

Skygningen Øst

Skygningen eller Skolebygningen er en gammel, smuk og fredet bygning. Den blev oprindeligt opført som ladebygning i 1743, men blev ombygget til undervisning i starten af 1800-tallet og har senere fået endnu en etage, hvor man i dag finder to sovesale, kaldet Øst og Vest.

Skolebygningen kaldes på herlovianersprog Skygningen og er en af skolens ældste bygninger. Stueetagen rummer klasselokaler for grundskolens 7. – 9. klasse, mens 1. sal og 2. sal er indrettet som elevgård for elever i 9. klasse, 10. klasse og gymnasiet/IB. Eleverne på Skygningen fordeler sig på Skygningen Øst og Skygningen Vest, der hver råder over humre på 1. og 2. sal – de fleste elever bor på dobbelthumre, medens alle elever i 2.g og 3.g bor på enkelthumre.

Sovesalslæreren for Skygningen Øst er Sammy Sieck, som har været lærer på Herlufsholm siden 2010, men som selv var kostelev på skolen i seks år som ung. Sammy bor i sin lejlighed på 2. sal sammen med sine hunde og tvillingedøtre Hannah og Liva, som begge er elever på Herlufsholm.